De renovatie van Hotel Hubertinahof (moestuinblog #183)

Staat nu al als een huis

0
162
De voegen van Hotel Hubertinahof heb ik breder gemaakt dan normaal. Zo is er voldoende ruimte voor de aankomende gasten. (Foto Erik van Huizen)
De voegen van Hotel Hubertinahof heb ik breder gemaakt dan normaal. Zo is er voldoende ruimte voor de aankomende gasten. (Foto Erik van Huizen)

Hoe zou ik het flink ingestorte Hotel Hubertinahof in onze moestuin nu weer eens nieuw leven in kunnen blazen. Ik besloot onderaan te beginnen. Met oude bouwmaterialen die ik nog over had, heb ik een fundering en het eerste deel van het insectenhotel gemetseld. Nu maar wachten of onze gevleugelde vrienden het ook kunnen waarderen.

In ons huis uit 1850 hadden we de muren zo’n tien jaar geleden met leem laten stuken. We hadden nog wat restjes over en ik besloot daar mee te gaan metselen. Vanwege het losse zand onder het hotel, moest ik eerst een fundering maken. Normaal ga je dan heien, maar ik heb ‘gefundeerd’ met enkele oude tegels. Lijk mij voor dit bouwwerk wel voldoende. Daarna ben ik gaan bouwen met stenen die tijdens de verbouwing uit ons huis zijn gekomen. In verscheidene stenen had ik al wat gaatjes voor de insecten geboord. Ook heb ik wat holle stengels van planten in de leem verwerkt. Ik hoop dat metselbijen in de leem zelf ook gaatjes kunnen gaan maken.

Ruime kamers
Het metselen met de leem ging prima. De stenen bleven goed op elkaar liggen. Ik heb de voegen wel wat dikker gemaakt dan normaal. Zo is er voldoende ruimte voor de kamers van de gasten. Na een paar dagen was de leem voldoende hard geworden. Het insectenhotel in aanbouw staat dus al als een huis. Nu de bovenverdieping nog.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here