Nieuwe inzichten

Waardevol

0
91
De een wat groter dan de ander. Maar niet beter of minder. (Foto Erik van Huizen)
De een wat groter dan de ander. Maar niet beter of minder. (Foto Erik van Huizen)

Zelfde opvoeding, roots en plek, maar toch heel verschillend. Het is mooi om te zien dat je het overal in de natuur tegenkomt. Een momentje om je te verwonderen. Zonder diepe gedachtespinsels.

Het kwam in mij op toen ik naar de boerenkool keek welke ik als laatste plantte. Ik kocht ze als plantjes, ze waren allemaal even groot. Hadden allen goede wortels en kwamen van dezelfde ‘opvoeder’. Ze staan naast elkaar in dezelfde grond. Maar toch ontwikkelt het ene plantje zich anders dan de andere. Niet per se beter, laat dat duidelijk zijn. Want groter is niet vanzelfsprekend beter. Dat geldt ook voor andere wezens. Geef daarom wezens die niet zo op de voorgrond treden eens wat meer aandacht. Als ze dat willen. Ze zijn waardevol. Verdiep je in ze en je gaat verwonderen, omarmend verwonderen.

Genieten
Het is mooi om anders te kijken. Zo geniet ik enorm van de kleine ‘dingen’ in onze tuin. Er kan iets gebeuren wat je in de haast van alledag normaal niet zou opvallen. Maar het kunnen ook planten of dieren zijn. Bekijk ze maar eens vanuit een ander perspectief. Kijk anders, observeer rustig. Verwonder je. En je kan maar zo tot nieuwe inzichten komen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here