Zelfgemaakte selleriesalade
Deze sellerie- of selderijsalade heeft wel een heel erg bijzonder kleur gekregen. Ik had namelijk nog een paarse wortel liggen. Deze heb ik lekker...
Brandnetelpesto
Brandnetel is supergezond en staat nu volop in onze moestuin, het is een echte ‘lentegroente’. Brandnetel is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen...
Lente hummus
Hummus is een heerlijke spread voor op brood. Je kan hummus natuurlijk in de winkel kopen, maar geloof me, het is veel lekkerder om...
Lentespread van witte bonen
Deze spread van witte bonen heb ik gemaakt omdat ik wat bonen over had van mijn aspergesoep. Het is een lentespread geworden. Witte bonen...
Kappertjes van paardenbloemknoppen
Van de paardenbloem kan je werkelijk bijna alles eten. Het blad kan in de sla, van de bloemetjes kan je paardenbloemgelei maken en van...
Lentespread met daslook
Deze spread heb ik gemaakt van zwarte bonen, daslook en munt. Daslook en zwarte bonen reinigen je lichaam. En dat is goed na het...
Echte heksenkaas van Petroesjka
Ik had het een keer voor haar gekocht toen ze bij ons kwam eten, Heks’nkaas uit de supermarkt. Maar heks Petroesjka, ze woont bij...
Groene voorjaarssaus met shiro miso
Deze saus, je kan hem heel erg goed gebruiken bij de vegan shoarma of als basis voor een dressing, heb ik gemaakt met planten...
Vegan broodje shoarma
Dit broodje is heerlijk als lunch met een lekker kommetje soep. Op het broodje heb ik eerst een salade ‘gesmeerd’, van fijne reepjes spitskool...
Stokbroodje gezond
Mijn eerste zelfgemaakte kimchi is na een week fermenteren lekker op smaak. Ik heb er direct een stokbroodje gezond van gemaakt met fijngesneden andijvie...
Krachtige erwtensoep uit de snelkookpan
Het gaat vandaag in het hele land sneeuwen, dus heb ik maar een lekker pan erwtensoep gemaakt. Snert noemden wij het in het mijn...
Stamppot eeuwig moes met ‘spekjes’
Eeuwig moes is een soort kool met veel bijnamen zoals oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool of armeluisgroente. Het is een vrij stevige koolsoort...
Dutch kinpira
Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken.
Voor deze Dutch kinpira heb je nodig:
...
Zwameitjes (moestuinblog #270)
Ik heb eerder al een berichtje gemaakt over het geel nestzwammetje. Maar een aantal weken later ziet het zwammetje er ineens heel anders uit....
Transformatie (moestuinblog #269)
Het is in de tuin de tijd van de transformatie en loslaten. Bladeren kleuren geel, bruin en rood, vallen van de boom en bedekken...
Tomaten eruit, winterpostelein erin (moestuinblog #268)
Het is nu midden oktober en nog steeds hadden we tomatenplanten in ons kasje staan. De planten werden wel steeds slechter. De blaadjes gingen...
Tips om zuinig(er) te koken
De energieprijzen rijzen inmiddels de pan uit. Niet alleen voor gas, maar inmiddels ook voor elektriciteit. En hoewel koken maar zo’n vijf procent uitmaakt...
Bobbie
ARCEN Vandaag heb ik Bobbie opgehaald. Dit vrolijke varkentje staat nu bij mij in de werkkamer. Bobbie is de nieuwe mascotte van Varkens in...
‘Boeren houden van koeien’ campagne Liegebeest 2022
AMSTERDAM De campagne Boeren houden van koeien is verkozen tot het grootste Liegebeest van 2022. Die schetst een veel te rooskleurig beeld van het...
Kweepeer
De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
Koolrabi
Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool.
De naam koolrabi kreeg...
Kievitsboon
De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de...