Roerbakschotel van groene bladgroenten
Nederlanders eten veel te weinig groente bladgroenten. Toch zijn ze erg gezond. In de meeste bladgroenten zitten veel vitaminen zoals C, E en K....
Voorjaarssalade met quinoa en zevenblad
Probeer zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten. Dus niet van ver weg. Dat is niet duurzaam en nergens voor nodig. En dan toch quinoa...
Vegan groenteflapjes
We hadden nog aardig wat groente in de koelkast en in de kelder liggen. Ik heb ze maar fijn gesneden en groenteflapjes van gemaakt....
Lentesalade
Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...
Winterse vegan bonenburger
Een winterse bonenburger wat is dat nu weer? Nou, dat is een burger die rekening houdt met de winterse kou. Ik heb daarom adukibonen...
Boerenkoolchips
Deze boerenkoolchips is een winterse snack. Als smaakmaker bij de boerenkool heb ik hatcho miso gebruikt. Dat is een van de krachtigste miso’s en...
Snelle vegan burger
Met dit recept maak je een mum van tijd een heerlijke vegan burger. Hij smaakt zo lekker dat ik zeker weet dat je nooit...
Groene wintersalade
We hebben in onze moestuin in dit jaargetijde niet zo heel veel meer staan, maar soms kan je van wat pareltjes uit de moestuin...
Vega(n) worstenbroodje
Misschien niet het meest briljante recept of de meest gezonde snack. Maar dit worstenbroodje is wel heel erg lekker. En je kan hem helemaal...
Hummus van pompoen
De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb...
Krachtige erwtensoep uit de snelkookpan
Het gaat vandaag in het hele land sneeuwen, dus heb ik maar een lekker pan erwtensoep gemaakt. Snert noemden wij het in het mijn...
Stamppot eeuwig moes met ‘spekjes’
Eeuwig moes is een soort kool met veel bijnamen zoals oude wijvenkool, splijtkool, stekkool, duizendkop, stekkool of armeluisgroente. Het is een vrij stevige koolsoort...
Dutch kinpira
Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken.
Voor deze Dutch kinpira heb je nodig:
...
Zwameitjes (moestuinblog #270)
Ik heb eerder al een berichtje gemaakt over het geel nestzwammetje. Maar een aantal weken later ziet het zwammetje er ineens heel anders uit....
Transformatie (moestuinblog #269)
Het is in de tuin de tijd van de transformatie en loslaten. Bladeren kleuren geel, bruin en rood, vallen van de boom en bedekken...
Tomaten eruit, winterpostelein erin (moestuinblog #268)
Het is nu midden oktober en nog steeds hadden we tomatenplanten in ons kasje staan. De planten werden wel steeds slechter. De blaadjes gingen...
Tips om zuinig(er) te koken
De energieprijzen rijzen inmiddels de pan uit. Niet alleen voor gas, maar inmiddels ook voor elektriciteit. En hoewel koken maar zo’n vijf procent uitmaakt...
Bobbie
ARCEN Vandaag heb ik Bobbie opgehaald. Dit vrolijke varkentje staat nu bij mij in de werkkamer. Bobbie is de nieuwe mascotte van Varkens in...
‘Boeren houden van koeien’ campagne Liegebeest 2022
AMSTERDAM De campagne Boeren houden van koeien is verkozen tot het grootste Liegebeest van 2022. Die schetst een veel te rooskleurig beeld van het...
Kweepeer
De kweepeer wordt ook wel kweeappel genoemd. Deze boom is dan ook nauw verwant aan de appel en de peer, maar ook aan de...
Koolrabi
Koolrabi is inmiddels een beetje een vergeten groente geworden. Maar het is een heel lekkere groente, met de smaak van bloemkool.
De naam koolrabi kreeg...
Kievitsboon
De kievitsboon is een mooie droogboon die dezelfde kleuren heeft als een kievitsei. Zowel de bonen als de peulen zijn rood gevlekt. Alleen de...