Met een flink vergiet aan groene bladgroenten heb je genoeg voor twee personen. (Foto Erik van Huizen)

Roerbakschotel van groene bladgroenten

Nederlanders eten veel te weinig groente bladgroenten. Toch zijn ze erg gezond. In de meeste bladgroenten zitten veel vitaminen zoals C, E en K....
De quinoa in deze salade komt van Boer en zus uit Nederland. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met quinoa en zevenblad

Probeer zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten. Dus niet van ver weg. Dat is niet duurzaam en nergens voor nodig. En dan toch quinoa...
Met deze groenteflapjes krijg je ook met de lunch wat groente binnen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan groenteflapjes

We hadden nog aardig wat groente in de koelkast en in de kelder liggen. Ik heb ze maar fijn gesneden en groenteflapjes van gemaakt....
Maak de salade helemaal af met wat verschillende bloemetjes. (Foto Erik van Huizen)

Lentesalade

Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...
Deze winterse burger met adukibonen en wortels is lekker met wat gebakken ui. (Foto Erik van Huizen)

Winterse vegan bonenburger

Een winterse bonenburger wat is dat nu weer? Nou, dat is een burger die rekening houdt met de winterse kou. Ik heb daarom adukibonen...
Let goed op bij het bakken van de boerenkoolchips. Even niet opletten en de chips is te bruin. Bij mijn boerenkoolchips komt het bruine van de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)

Boerenkoolchips

Deze boerenkoolchips is een winterse snack. Als smaakmaker bij de boerenkool heb ik hatcho miso gebruikt. Dat is een van de krachtigste miso’s en...
Deze burger is gemaakt van rode kidneybonen en maïs. (Foto’s Erik van Huizen)

Snelle vegan burger

Met dit recept maak je een mum van tijd een heerlijke vegan burger. Hij smaakt zo lekker dat ik zeker weet dat je nooit...
Het mosterdblad geeft deze salade een pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)

Groene wintersalade

We hebben in onze moestuin in dit jaargetijde niet zo heel veel meer staan, maar soms kan je van wat pareltjes uit de moestuin...
Je kan het worstenbroodje iets pittiger maken door een beetje rode peper aan de tomatensaus toe te voegen. (Foto Erik van Huizen)

Vega(n) worstenbroodje

Misschien niet het meest briljante recept of de meest gezonde snack. Maar dit worstenbroodje is wel heel erg lekker. En je kan hem helemaal...
Met het toevoegen van de pompoen heb je geen olijfolie nodig om de hummus smeuïg te maken. (Foto Erik van Huizen)

Hummus van pompoen

De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb...