Bijgerechten

Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...
Dit is een heel erg lekker fris bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stoofpotje van groente met couscous. (Foto Erik van Huizen)

Kikkererwten met munt

Dit is een heel erg lekker en eiwitrijk bijgerecht. Om dit lekker gerechtje snel te kunnen maken, heb ik in dit geval kikkererwten uit...
Deze selleriesalade smaakt heerlijk op een desem stokbroodje. Lekker bij een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

Zelfgemaakte selleriesalade

Deze sellerie- of selderijsalade heeft wel een heel erg bijzonder kleur gekregen. Ik had namelijk nog een paarse wortel liggen. Deze heb ik lekker...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...
Deze brandnetelpesto is heerlijk op een stukje zuurdesembrood. (Foto Erik van Huizen)

Brandnetelpesto

Brandnetel is supergezond en staat nu volop in onze moestuin, het is een echte ‘lentegroente’. Brandnetel is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen...
Maak zelf eens een keer een lekkere homemade hummus. Veel lekkerder dan die kant-en-klare versies en je weet precies wat erin zit. (Foto Erik van Huizen)

Lente hummus

Hummus is een heerlijke spread voor op brood. Je kan hummus natuurlijk in de winkel kopen, maar geloof me, het is veel lekkerder om...
Lentespread met witte bonen. In witte bonen zitten veel vezels, ruim drie keer zoveel als in zilvervliesrijst. Vezels reinigen je darmen, daarom passen witte bonen zo goed bij de lente. (Foto Erik van Huizen)

Lentespread van witte bonen

Deze spread van witte bonen heb ik gemaakt omdat ik wat bonen over had van mijn aspergesoep. Het is een lentespread geworden. Witte bonen...
Maak de salade helemaal af met wat verschillende bloemetjes. (Foto Erik van Huizen)

Lentesalade

Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...
De vele paardenbloemknopjes staan te wachten om ingemaakt te worden tot kappertjes. (Foto Erik van Huizen)

Kappertjes van paardenbloemknoppen

Van de paardenbloem kan je werkelijk bijna alles eten. Het blad kan in de sla, van de bloemetjes kan je paardenbloemgelei maken en van...
De bloemetjes van de daslook kan je gebruiken om deze spread mooi te garneren. (Foto Erik van Huizen)

Lentespread met daslook

Deze spread heb ik gemaakt van zwarte bonen, daslook en munt. Daslook en zwarte bonen reinigen je lichaam. En dat is goed na het...