Bijgerechten

Normaal gaat in pesto wat knoflook, ik heb daslook gebruikt. Dat staat nu in onze tuin. (Foto Erik van Huizen)

Lentepesto

Er staan weer volop wilde eetbare planten in de moestuin. Zoals het zevenblad en daslook. Ik heb er voor de deelnemers aan de cursus...
Heks’nkaas uit de supermarkt lust heks Petroesjka niet, wel haar eigen heksenkaas.

Echte heksenkaas van Petroesjka

Ik had het een keer voor haar gekocht toen ze bij ons kwam eten, Heks’nkaas uit de supermarkt. Maar heks Petroesjka, ze woont bij...
Maak de salade helemaal af met wat verschillende bloemetjes. (Foto Erik van Huizen)

Lentesalade

Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...
De bloemetjes van de daslook kan je gebruiken om deze spread mooi te garneren. (Foto Erik van Huizen)

Lentespread met daslook

Deze spread heb ik gemaakt van zwarte bonen, daslook en munt. Daslook en zwarte bonen reinigen je lichaam. En dat is goed na het...

Broodje vegan shoarma

Dit broodje is heerlijk als lunch met een lekker kommetje soep. Op het broodje heb ik eerst een salade ‘gesmeerd’, van fijne reepjes spitskool...
De mierikswortel kan je het beste buiten raspen. (Foto Erik van Huizen)

Mierikswortelsaus

Dit is een heel erg simpele saus, maar wel erg lekker. Gebruik je verse wortel van de mierik, dan moet je wel opletten bij...
De blaadjes van het barbarakruid smaken vrij scherp en bevatten veel vitamine C. (Foto met dank aan Lianne)

Pesto van barbarakruid

Waar maak je een lekkere pesto van als er nog geen zevenblad of basilicum is? Je kan dan onder meer kiezen voor barbarakruid, ook...

Dutch kinpira

Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken. Voor deze Dutch kinpira heb je nodig: ...
Snelle vegan tosti met boerenkool van ikeetgezond.nl

Snelle vegan tosti met boerenkool

Soms heb je niet zo veel zin of tijd om als lunch wat uitgebreids te maken. Vaak wordt het dan een restje soep van...
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...