Bijgerechten

Dit is een heel erg lekker fris bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stoofpotje van groente met couscous. (Foto Erik van Huizen)

Kikkererwten met munt

Dit is een heel erg lekker en eiwitrijk bijgerecht. Om dit lekker gerechtje snel te kunnen maken, heb ik in dit geval kikkererwten uit...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...
Mocht je sommige kruiden niet vers kunnen krijgen, dan kan je ook gedroogde kruiden of diepvrieskruiden gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Tapenade met tuinkruiden

Deze tapenade heb ik gemaakt met kruiden uit onze moestuin. Welke tuinkruiden je gebruikt, maakt nog niet eens zo heel erg veel uit. Het...
Maak de tonijnsalade af met wat paprikapoeder en peterselie. (Foto Erik van Huizen)

Vegan tonijnsalade

Ik heb deze tonijnsalade met kikkererwten gemaakt. De nori zorgt een beetje voor de smaak van de zee in deze tonijnsalade. Wat je voor deze...
Mijn gedroogde zevenblad. (Foto Erik van Huizen)

Gedroogd zevenblad

We hebben nog zoveel zevenblad in de tuin staan, dat we het niet op krijgen in gerechten. Daarom zijn we de moestuin er maar...
Tessa denkt dat deze tuinbonenpesto ‘vast ook heel erg lekker is met ui en/of oude kaas erdoor’. (Foto Tessa Heerschop)

Tuinbonenpesto

Van oud-collega en Facebookvriendin Tessa Heerschop kreeg ik dit recept; een zelfbedachte tuinbonenpesto. ‘Even naar Bunnik gefietst naar de boer voor de bonen. Blijkt...
Met een flink vergiet aan groene bladgroenten heb je genoeg voor twee personen. (Foto Erik van Huizen)

Roerbakschotel van groene bladgroenten

Nederlanders eten veel te weinig groente bladgroenten. Toch zijn ze erg gezond. In de meeste bladgroenten zitten veel vitaminen zoals C, E en K....
De quinoa in deze salade komt van Boer en zus uit Nederland. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met quinoa en zevenblad

Probeer zoveel mogelijk lokaal voedsel te eten. Dus niet van ver weg. Dat is niet duurzaam en nergens voor nodig. En dan toch quinoa...
Met deze groenteflapjes krijg je ook met de lunch wat groente binnen. (Foto Erik van Huizen)

Vegan groenteflapjes

We hadden nog aardig wat groente in de koelkast en in de kelder liggen. Ik heb ze maar fijn gesneden en groenteflapjes van gemaakt....
Maak de salade helemaal af met wat verschillende bloemetjes. (Foto Erik van Huizen)

Lentesalade

Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij...