Bijgerechten

Dutch kinpira

Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken. Voor deze Dutch kinpira heb je nodig: ...
Snelle vegan tosti met boerenkool van ikeetgezond.nl

Snelle vegan tosti met boerenkool

Soms heb je niet zo veel zin of tijd om als lunch wat uitgebreids te maken. Vaak wordt het dan een restje soep van...
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...
Deze spread is een combinatie van pesto en hummus. Desondanks is hij toch erg lekker. (Foto Erik van Huizen)

Basilicumspread

In onze moestuin staat inmiddels bijna een basilicumbos. We kregen in het voorjaar wat plantjes van bevriende dorpsbewoners. De kleine plantjes zijn inmiddels grote...
Dit is een heel erg lekker fris bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stoofpotje van groente met couscous. (Foto Erik van Huizen)

Kikkererwten met munt

Dit is een heel erg lekker en eiwitrijk bijgerecht. Om dit lekker gerechtje snel te kunnen maken, heb ik in dit geval kikkererwten uit...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...
Mocht je sommige kruiden niet vers kunnen krijgen, dan kan je ook gedroogde kruiden of diepvrieskruiden gebruiken. (Foto Erik van Huizen)

Tapenade met tuinkruiden

Deze tapenade heb ik gemaakt met kruiden uit onze moestuin. Welke tuinkruiden je gebruikt, maakt nog niet eens zo heel erg veel uit. Het...
Maak de tonijnsalade af met wat paprikapoeder en peterselie. (Foto Erik van Huizen)

Vegan tonijnsalade

Ik heb deze tonijnsalade met kikkererwten gemaakt. De nori zorgt een beetje voor de smaak van de zee in deze tonijnsalade. Wat je voor deze...
Mijn gedroogde zevenblad. (Foto Erik van Huizen)

Gedroogd zevenblad

We hebben nog zoveel zevenblad in de tuin staan, dat we het niet op krijgen in gerechten. Daarom zijn we de moestuin er maar...
Tessa denkt dat deze tuinbonenpesto ‘vast ook heel erg lekker is met ui en/of oude kaas erdoor’. (Foto Tessa Heerschop)

Tuinbonenpesto

Van oud-collega en Facebookvriendin Tessa Heerschop kreeg ik dit recept; een zelfbedachte tuinbonenpesto. ‘Even naar Bunnik gefietst naar de boer voor de bonen. Blijkt...