Bijgerechten

Deze winterse burger met adukibonen en wortels is lekker met wat gebakken ui. (Foto Erik van Huizen)

Winterse vegan bonenburger

Een winterse bonenburger wat is dat nu weer? Nou, dat is een burger die rekening houdt met de winterse kou. Ik heb daarom adukibonen...
Let goed op bij het bakken van de boerenkoolchips. Even niet opletten en de chips is te bruin. Bij mijn boerenkoolchips komt het bruine van de hatcho miso. (Foto Erik van Huizen)

Boerenkoolchips

Deze boerenkoolchips is een winterse snack. Als smaakmaker bij de boerenkool heb ik hatcho miso gebruikt. Dat is een van de krachtigste miso’s en...
Deze burger is gemaakt van rode kidneybonen en maïs. (Foto’s Erik van Huizen)

Snelle vegan burger

Met dit recept maak je een mum van tijd een heerlijke vegan burger. Hij smaakt zo lekker dat ik zeker weet dat je nooit...
Het mosterdblad geeft deze salade een pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)

Groene wintersalade

We hebben in onze moestuin in dit jaargetijde niet zo heel veel meer staan, maar soms kan je van wat pareltjes uit de moestuin...
Je kan het worstenbroodje iets pittiger maken door een beetje rode peper aan de tomatensaus toe te voegen. (Foto Erik van Huizen)

Vega(n) worstenbroodje

Misschien niet het meest briljante recept of de meest gezonde snack. Maar dit worstenbroodje is wel heel erg lekker. En je kan hem helemaal...
Met het toevoegen van de pompoen heb je geen olijfolie nodig om de hummus smeuïg te maken. (Foto Erik van Huizen)

Hummus van pompoen

De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb...
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Geknede salade van palmkool

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van...
Dit is een heel erg lekker fris bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stoofpotje van groente met couscous. (Foto Erik van Huizen)

Kikkererwten met munt

Dit is een heel erg lekker en eiwitrijk bijgerecht. Om dit lekker gerechtje snel te kunnen maken, heb ik in dit geval kikkererwten uit...
Deze selleriesalade smaakt heerlijk op een desem stokbroodje. Lekker bij een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

Zelfgemaakte selleriesalade

Deze sellerie- of selderijsalade heeft wel een heel erg bijzonder kleur gekregen. Ik had namelijk nog een paarse wortel liggen. Deze heb ik lekker...
Met de bloemetjes van de goudlook kan je deze salade mooi ‘oppimpen’. (Foto Erik van Huizen)

Voorjaarssalade met bladmosterd

In onze moestuin hadden we nog van die heerlijke verse bladmosterd staan. Niet van die grote bladeren, maar het fijne soort. Ze zijn erg...