
Dit is een echt gerecht uit de natuurvoedingskeuken. Adukibonen zijn goed voor de nieren. Het vormt een goede combinatie met pompoen, dat goed is voor de milt en de pancreas. Dit gerecht staat in de natuurvoedingskeuken erom bekend dat het je bloedsuiker in balans brengt.
Wat je nodig hebt voor dit gerecht van adukibonen en pompoen
- 250 gram gedroogde adukibonen
- 300 gram pompoen
- 20 centimeter kombu
- snufje zeezout
Hoe je dit gerecht van adukibonen en pompoen maakt
- Was de bonen en laat ze een nacht weken.
- Snij de pompoen in blokjes. Schil de pompoen niet.
- Neem een pan met een dikke bodem en leg de kombu op de bodem.
- Leg de blokjes pompoen op de kombu. Daarna de bonen.
- Voeg zoveel water toe dat de pompoen onder water staat, maar de bonen niet.
- Breng alles aan de kook.
- Let er op dat er voldoende water in de pan blijft. Voeg zo nodig wat water toe.
- Als de bonen na ongeveer een uur bijna gaar zijn, voeg je een snufje zeezout toe.
- Laat alles vervolgens nog tien minuten koken tot de bonen gaar zijn.
- Verwijder de kombu en schep de bonen met de pompoen in een schaal.
Tip Je kan deze schotel eventueel garneren met wat fijngesneden bosui.