Broccoli is altijd een moeilijk te verbouwen groente. We hebben afgelopen zomer weliswaar wat roosjes van de broccoliplant kunnen snijden, maar veel was het dik ook weer niet. (Foto Erik van Huizen)

Wat een portret (moestuinblog #166)

Het is soms een beetje experimenteren met het maken van foto’s in de moestuin. Voor het eerst heb ik de portretfunctie op mijn iPhone...
Een bijtje op de onbespoten artisjok in onze moestuin. (Foto Erik van Huizen)

Kamervragen over met gif bespoten bij-vriendelijke planten

DEN HAAG Denk je goed je best te doen voor de bijen, blijken je bij-vriendelijke planten die je hebt gekocht bespoten met gif. De...
Campagneleider Jessica Smit vindt het niet voor de hand liggen om wilde dieren die in aantallen teruglopen neer te schieten. ‘Enkel voor het genot van de jacht.’ Maar nog steeds is dat niet verboden. (Foto Animal Rights)

Brandbrief voor einde hobbyjacht

DEN HAAG Animal Rights heeft een brandbrief overhandigd aan de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Volgens campagneleider Jessica Smit zou jagen voor het...

Clean Dreams ($ 18,95)

Zodra de vaat schoon en helder is, leg je het schuursponsje lekker in zijn bedje...

Sauce Press Jar (€ 51,95)

De Kilner Sauce Press Jar Set helpt je bij het maken van verse, zelfgemaakte pastasauzen,...
Het nieuwe Plant Fiber servies van Point-Virgule is 100% biologisch afbreekbaar.

Afbreekbaar servies (€ 4,95)

Het nieuwe Plant Fiber servies van Point-Virgule is 100% biologisch afbreekbaar. De collectie bestaat uit...
Hoewel de kliswortel vaak onder het zand zit, is het niet nodig de wortel te schillen. Gewoon onder de kraan goed schoonborstelen. Zo blijven de meeste voedingsstoffen behouden. (Foto Erik van Huizen)

Kliswortel

Kliswortel is een vrij onbekende wortel van een plant die je toch regelmatig overal ziet staan. Het is namelijk de wortel van de klis...

Ik eet gezond

is de reis naar gezond eten van Erik van Huizen. Ik ben afgestudeerd Natuurvoedingskok en wil je zo gezond, duurzaam en diervriendelijk mogelijk laten eten. En dat is meer dan lekker koken. Daarom vind je hier ook informatie over onze biologische moes-, kruiden- en bloementuin in Arcen. Ik ben bereikbaar via mail.

De zaden van boekweit zien er uit als kleine beukennootjes.

Boekweit

Veel mensen denken dat boekweit een graan is, maar dat is niet zo. Het is een zogenoemd pseudograan. Boekweit is namelijk een plant uit...
Hoewel de kliswortel vaak onder het zand zit, is het niet nodig de wortel te schillen. Gewoon onder de kraan goed schoonborstelen. Zo blijven de meeste voedingsstoffen behouden. (Foto Erik van Huizen)

Kliswortel

Kliswortel is een vrij onbekende wortel van een plant die je toch regelmatig overal ziet staan. Het is namelijk de wortel van de klis...
De adukiboon bevat naast vezels en eiwitten ook veel mineralen. (Foto Erik van Huizen)

Adukibonen

Adukibonen zijn niet zo heel erg bekend in de Nederlandse keukens, maar dit kleine boontje is echt heerlijk. De adukiboon heeft een iets zoete...
Pompoenpitten bevatten veel mineralen en zijn heerlijke over een salade of gemengd met shoyu of tamari als condiment bij een soep. (Foto Erik van Huizen)

Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn, zoals de naam het al suggereert, de zaden van de pompoen. Als je een pompoen in de keuken schoonmaakt, zou je de...

Meest gelezen deze maand