Binnen een dag waren deze kleine bleke franjehoedjes uit de grond geschoten. (Foto Erik van Huizen)

Uit het niets (moestuinblog #222)

Ineens stonden ze er. Ik was er een dag van tevoren nog aan het werk geweest en toen was er nog niets. Nu stond...
Het is misschien niet echt een hebbeding voor in de keuken, maar ik vond deze Nessie te leuk om niet laten zien. En je kan Nessie natuurlijk gebruiken in een kookboek.

Boekenlegger ($ 12)

Het is misschien niet echt een hebbeding voor in de keuken, maar ik vond deze...

Balletjesmaker (€ 19,95)

Met deze Betty Bossi Filled Meatball set maak je gemakkelijk gevulde balletjes in twee verschillende...

Aardbeiontkroner (€ 8,95)

Met de OXO Aardbeiontkroner verwijder je envoudig de kroontjes van de aardbeien. De ontkroner bedien je...
De steenhommel is een mooi hommeltje met een oranjebruin ‘kontje’. (Foto Erik van Huizen)

Steenhommel (Bombus lapidarius)

De steenhommel kan je in Nederland veel zien. Het is een algemeen voorkomende hommel. Je herkent de steenhommel aan de rode haartjes op het...
De dagpauwoog zat op de mooie koeienoog. Samen met het koolwitje en de citroenvlinder. (Foto Erik van Huizen)

Dagpauwoog

Iedereen zal deze vlinder wel kennen, de dagpauwoog. Je kan hem door het hele land zien vliegen. Ik vond deze dagpauwoog op de koeienoog...
Tempeh is vanwege de vele eiwitten een goede vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. (Foto via Pixabay)

Tempeh (tempé)

Tempeh, of tempé, is een gefermenteerd sojaproduct. Tempeh wordt traditioneel in Indonesië gegeten en is een goede vleesvervanger. Tempeh heeft als groot voordeel dat het...
Het grootste deel van de landbouwproducten wordt volgens foodwatch verkocht aan een ‘handvol’ bedrijven en grote detailhandelaren die de prijs, de rassen en de kwaliteit bepalen. (Illustratie foodwatch)

Actieplan voor een pesticidenvrij Europa

AMSTERDAM Het landbouwsysteem van de Europese Unie is zo afhankelijk van het gebruik van pesticiden dat deze afhankelijkheid wordt omschreven als ‘lock-in’. Dat blijkt...
Zo kan het ook. (Foto via Pixabay)

Steeds meer megastallen

AMSTERDAM Bijna niemand wil ze en toch komen er steeds meer. Megastallen. Het aantal steeg in vier jaar met een kwart: van 801 in...

Bezoek de Handleiding HTML

Ik eet gezond

is de reis naar een gezonde wereld van Erik van Huizen. Ik ben afgestudeerd Natuurvoedingskok en wil je zo gezond, duurzaam en diervriendelijk mogelijk laten eten en leven. En dat is meer dan lekker koken. Daarom vind je hier ook informatie over onze biologische moes-, kruiden- en bloementuin in Arcen. Ik ben bereikbaar via mail.

Meest gelezen deze maand

De ui (Allium cepa) is lid van de familie van de narcissen. Net als prei, bieslook en knoflook. (Foto Erik van Huizen)

Ui

De ui is zo ingeburgerd in de keuken dat we ons vaak niet meer realiseren dat deze smaakmaker ook nog eens heel erg gezond...
Salie is een heerlijk kruid om in een pastasaus te verwerken. Laat het dan een tijdje meestoven. (Foto Erik van Huizen)

Salie

Salie is een vaste plant die behoort tot de familie van de lipbloemigen. De blaadjes van de plant kan je gebruiken als kruid. Salie...
De hazelnoot groeit aan de hazelaar. In het begin zijn ze groen, als ze in het najaar bruin zijn kan je ze ‘oogsten’. (Foto Erik van Huizen)

Hazelnoten

Hazelnoten groeien aan de hazelaar. Deze struik geeft de noten in het najaar. Je kan ze dan verzamelen, net als de dieren doen om...